Plus bibliotheek Flevoland

Kenniscafé

  1. Home
  2. /Kenniscafé

KennisCafé Almere

De fascinatie van wetenschap beleven? Vragen stellen, kennis opdoen, wetenschappers aan de tand voelen en een mening vormen? Dat kan elke maand in het KennisCafé Almere.

KennisCafé 23 april: de Stad
Ooit woonde het grootste deel van de wereldbevolking op het platteland, maar tegenwoordig woont de meerderheid in de stad. Wat betekent die enorme groei van steden voor de traditionele Europese steden? En welke plaats neemt Almere in binnen dit proces van verstedelijking? Wat doen we om een stad als Almere aantrekkelijk te houden? Als steden zo snel groeien, is een onderscheid tussen stad en natuur dan nog wel houdbaar?
Hierover spreken we met Danny Louwerse en Thijs van der Steeg van de gemeente Almere, projectleiders van ‘De staat van de stad, doorstroming en early warning’, Jelle Reumer van het ‘Natuurhistorisch Museum Rotterdam’ en onder meer auteur van 'Wildpark Rotterdam' over de stad als natuurgebied en Arie Voorburg van Arcadis over de groei van Aziatische en Afrikaanse steden en de impact hiervan op Europese steden.

Vlnr. Jelle Reumer, Thijs van der Steeg, Danny Louwerse, Arie Voorburg

Waar en wanneer
Het KennisCafé vindt plaats in het NieuwsCafé in de nieuwe bibliotheek te Almere, Stadhuisplein 101. Aanvang: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

KennisCafé in 2015
Ook in 2015 organiseren we in samenwerking met Windesheim Flevoland en de Open Universiteit KennisCafé Almere. De data en de onderwerpen (onder voorbehoud) zijn:

28 mei - De kunst van Innoveren
24 september - Venus en Mars
22 oktober - China
26 november - Bildung


Wat is het KennisCafé?
Het KennisCafé Almere is dé plek waar, onderzoekers, studenten en geïnteresseerde burgers elkaar ontmoeten in een informele en ontspannen omgeving. Sprekers uit de wetenschap, het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties vertellen over hun onderzoeken, de resultaten en hun drijfveren. Niet in een collegezaal, geen monoloog, maar sprekers die praten over hun werk, hun passies, en de betekenis voor de samenleving. Onder het genot van een drankje kan iedereen met onderzoekers in gesprek en debat  gaan.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van KernnisCafé Almere, stuur ons dan een mail naar KennisCafé Almere (kenniscafealmere@gmail.com).

Bedenk een thema voor het Kenniscafé
De onderwerpen en de sprekers worden bedacht door de redactieraad van het KennisCafé Almere. Wij laten ons graag inspireren met suggesties voor onderwerpen en sprekers. Heeft u ideeën? Neem dan contact op met Plusbibliotheek Flevoland via info@plusbibliotheekflevoland.nl.

 
Plusbibliotheek Flevoland organiseert KennisCafé Almere in samenwerking met Windesheim Flevoland, Open Universiteit en de nieuwe bibliotheek. 
 

Catalogus

In de catalogus van de Plusbibliotheken vindt u een enorme collectie (populair) wetenschappelijke boeken en artikelen.

U kunt gevonden media zelf aanvragen en afhalen in uw eigen bibliotheek.

Volg het Kenniscafé op

   

Verslag kenniscafé

Het kenniscafé van februari 2014 ging over 'Water'.

Lees het verslag.

Trailer KennisCafé