Kenniscafé

  1. Home
  2. /Kenniscafé

KennisCafé Almere

De fascinatie van wetenschap beleven? Vragen stellen, kennis opdoen, wetenschappers aan de tand voelen en een mening vormen? Dat kan elke maand in het KennisCafé Almere.

Veiligheid en privacy - 25 februari
We hechten allemaal aan onze privacy, maar we hechten misschien zelfs meer aan onze veiligheid. Gaat het streven naar meer veiligheid gepaard met het inleveren van privacy? Vinden we dat acceptabel? Mag men echt alles van je weten als je niets te verbergen hebt? Internetgebruikers weten niet beter dan dat alles wat ze doen traceerbaar is. Of niet soms? Hoe komt dat nou dat we veiligheid boven privacy verkiezen? Hoe leidt je uit onschuldig lijkende tweets of facebookberichten af dat iemand snode plannen heeft? Hierover gaan we in gesprek met Martijn van Lom, General Manager Benelux van Kaspersky Lab, Constant Hijzen, promovendus aan het Instituut Geschiedenis en het Centrum voor Terrorisme- en Contraterrorismestudies van de Universiteit Leiden en Florian Kunneman, taaltechnoloog bij de Radboud Universiteit Nijmegen.

Waar en wanneer
Het KennisCafé vindt plaats in het NieuwsCafé in de nieuwe bibliotheek te Almere, Stadhuisplein 101. Aanvang: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

KennisCafé in 2016
Ook in 2016 organiseren we in samenwerking met Windesheim Flevoland en de Open Universiteit KennisCafé Almere. De data en de onderwerpen (onder voorbehoud) zijn:

24 maart - Biotechnologie
28 april - Biometrie
26 mei - Gas- en oliewinning

Wat is het KennisCafé?
Het KennisCafé Almere is dé plek waar, onderzoekers, studenten en geïnteresseerde burgers elkaar ontmoeten in een informele en ontspannen omgeving. Sprekers uit de wetenschap, het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties vertellen over hun onderzoeken, de resultaten en hun drijfveren. Niet in een collegezaal, geen monoloog, maar sprekers die praten over hun werk, hun passies, en de betekenis voor de samenleving. Onder het genot van een drankje kan iedereen met onderzoekers in gesprek en debat  gaan.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van KernnisCafé Almere, stuur ons dan een mail naar KennisCafé Almere (kenniscafealmere@gmail.com).

Bedenk een thema voor het Kenniscafé
De onderwerpen en de sprekers worden bedacht door de redactieraad van het KennisCafé Almere. Wij laten ons graag inspireren met suggesties voor onderwerpen en sprekers. Heeft u ideeën? Neem dan contact op met Plusbibliotheek Flevoland via info@plusbibliotheekflevoland.nl.

 
Plusbibliotheek Flevoland organiseert KennisCafé Almere in samenwerking met Windesheim Flevoland, Open Universiteit en de nieuwe bibliotheek. 
 

Catalogus

In de catalogus van de Plusbibliotheken vindt u een enorme collectie (populair) wetenschappelijke boeken en artikelen.

U kunt gevonden media zelf aanvragen en afhalen in uw eigen bibliotheek.

Volg het Kenniscafé op

   

Verslag kenniscafé

Het kenniscafé van november 2015 ging over 'Bildung'.

Lees het verslag.

Trailer KennisCafé