Plus bibliotheek Flevoland

Kenniscafé

  1. Home
  2. /Kenniscafé

KennisCafé Almere

De fascinatie van wetenschap beleven? Vragen stellen, kennis opdoen, wetenschappers aan de tand voelen en een mening vormen? Dat kan elke maand in het KennisCafé Almere.

KennisCafé 26 februari: Arbeid

Arbeid adelt, met werken kom je vooruit. Maar wat is dat arbeid? Hoe kijken we nu én toen aan tegen arbeid? Hoe gezond is arbeid eigenlijk? Klopt het wel dat van werken nog nooit iemand dood is gegaan?  Hoe ziet arbeid in de toekomst uit? Is er eigenlijk wel een toekomst voor arbeid? En wat vraagt dat van ons? Leven we straks een leven zonder arbeid? Als je onderzoekers moet geloven verdwijnen binnen tien jaar banen als telemarketeer, financieel adviseur, docent, chauffeur en zelfs bibliothecarissen. Worden we allemaal vervangen door een robot en moeten we ons permanent omscholen? Genoeg vragen voor een onderhoudend en informatief KennisCafé over 'Arbeid' met Reijer Pille, directievoorzitter Falke & Verbaan en specialist op het gebied van arbeid en zorg, Marcel van der Linden, hoogleraar geschiedenis van sociale bewegingen aan de UvA en IISG over de geschiedenis van arbeid en Harm van Lieshout, lector Flexicurity bij Kenniscentrum Arbeid (KCA) van de Hanzehogeschool Groningen.
Paulien Bongers, innovatiedirecteur arbeid bij TNO en bijzonder hoogleraar arbeid en gezondheid bij VUMC is helaas verhinderd.

Waar en wanneer
Het KennisCafé vindt plaats in het NieuwsCafé in de nieuwe bibliotheek te Almere, Stadhuisplein 101. Aanvang: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

KennisCafé in 2015
Ook in 2015 organiseren we in samenwerking met Windesheim Flevoland en de Open Universiteit KennisCafé Almere. De data en de onderwerpen (onder voorbehoud) zijn:

26 maart - Geluk
23 april - De Stad
28 mei - De kunst van Innoveren

Wat is het KennisCafé?
Het KennisCafé Almere is dé plek waar, onderzoekers, studenten en geïnteresseerde burgers elkaar ontmoeten in een informele en ontspannen omgeving. Sprekers uit de wetenschap, het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties vertellen over hun onderzoeken, de resultaten en hun drijfveren. Niet in een collegezaal, geen monoloog, maar sprekers die praten over hun werk, hun passies, en de betekenis voor de samenleving. Onder het genot van een drankje kan iedereen met onderzoekers in gesprek en debat  gaan.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van KernnisCafé Almere, stuur ons dan een mail naar KennisCafé Almere (kenniscafealmere@gmail.com).

Bedenk een thema voor het Kenniscafé
De onderwerpen en de sprekers worden bedacht door de redactieraad van het KennisCafé Almere. Wij laten ons graag inspireren met suggesties voor onderwerpen en sprekers. Heeft u ideeën? Neem dan contact op met Plusbibliotheek Flevoland via info@plusbibliotheekflevoland.nl.

 
Plusbibliotheek Flevoland organiseert KennisCafé Almere in samenwerking met Windesheim Flevoland, Open Universiteit en de nieuwe bibliotheek. 
 

Catalogus

In de catalogus van de Plusbibliotheken vindt u een enorme collectie (populair) wetenschappelijke boeken en artikelen.

U kunt gevonden media zelf aanvragen en afhalen in uw eigen bibliotheek.

Volg het Kenniscafé op

   

Verslag kenniscafé

Het kenniscafé van februari 2014 ging over 'Water'.

Lees het verslag.

Trailer KennisCafé