Plus bibliotheek Flevoland

Kenniscafé

  1. Home
  2. /Kenniscafé

KennisCafé Almere

De fascinatie van wetenschap beleven? Vragen stellen, kennis opdoen, wetenschappers aan de tand voelen en een mening vormen? Dat kan elke maand in het KennisCafé Almere.

KennisCafé 23 oktober: eHealth
Zorg voor mensen staat onder druk. De kosten rijzen de pan uit als gevolg van de vergrijzing. Van eHealth wordt verwacht dat dit een van de middelen is om deze kosten beheersbaar te houden. Kunt u zich dat voorstellen: geen verzorger meer aan je bed, maar een robot. Geen afspraak meer bij de dokter, maar een bezoek en een website. En je hele ziekte geschiedenis wordt vastgelegd en uitgewisseld! Maar wat is eHealth?
eHealth is het gebrui
k van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. Hoe werkt dat in de praktijk? Zijn er al aansprekende voorbeelden? En wat betekent dit voor de patiënt? Blijven we nog aas over eigen lichaam?  Reden genoeg om de stand van zaken te verkennen met Koen Böcker van het Alan Turing Instituut in Almere, Markus Oei, KNO-arts in het Flevoziekenhuis en initiatiefnemer van diverse eHealth-projecten en William Goossen, adviseur ICT in de zorg.

Waar en wanneer
Het KennisCafé vindt plaats in het NieuwsCafé in de nieuwe bibliotheek te Almere, Stadhuisplein 101. Aanvang: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

KennisCafé in 2014
27 november - Slaap

KennisCafé in 2015
Ook in 2015 organiseren we in samenwerking met Windesheim Flevoland en de Open Universiteit KennisCafé Almere. De data en de onderwerpen (onder voorbehoud) zijn:

22 januari - Superfoods
26 februari - Arbeid
26 maart - Geluk
30 april - De Stad
28 mei - De kunst van Innoveren

Wat is het KennisCafé?
Het KennisCafé Almere is dé plek waar, onderzoekers, studenten en geïnteresseerde burgers elkaar ontmoeten in een informele en ontspannen omgeving. Sprekers uit de wetenschap, het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties vertellen over hun onderzoeken, de resultaten en hun drijfveren. Niet in een collegezaal, geen monoloog, maar sprekers die praten over hun werk, hun passies, en de betekenis voor de samenleving. Onder het genot van een drankje kan iedereen met onderzoekers in gesprek en debat  gaan.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van KernnisCafé Almere, stuur ons dan een mail naar KennisCafé Almere (kenniscafealmere@gmail.com).

Bedenk een thema voor het Kenniscafé
De onderwerpen en de sprekers worden bedacht door de redactieraad van het KennisCafé Almere. Wij laten ons graag inspireren met suggesties voor onderwerpen en sprekers. Heeft u ideeën? Neem dan contact op met Plusbibliotheek Flevoland, 036 548 60 41 of stuur een e-mail naar info@plusbibliotheekflevoland.nl.

 
Plusbibliotheek Flevoland organiseert KennisCafé Almere in samenwerking met Windesheim Flevoland, Open Universiteit en de nieuwe bibliotheek. 
 

Catalogus

In de catalogus van de Plusbibliotheken vindt u een enorme collectie (populair) wetenschappelijke boeken en artikelen.

U kunt gevonden media zelf aanvragen en afhalen in uw eigen bibliotheek.

Volg het Kenniscafé op

   

Verslag kenniscafé

Het kenniscafé van februari 2014 ging over 'Water'.

Lees het verslag.

Trailer KennisCafé