Kenniscafé

  1. Home
  2. /Kenniscafé

KennisCafé Almere

De fascinatie van wetenschap beleven? Vragen stellen, kennis opdoen, wetenschappers aan de tand voelen en een mening vormen? Dat kan elke maand in het KennisCafé Almere.

KennisCafé in 2017
Ook in 2017 organiseren we in samenwerking met Windesheim Flevoland  KennisCafé Almere. De data zijn:
woensdag 8 maart
woensdag 10 mei
woensdag 11 oktober
Houd de website in de gaten voor de onderwerpen.

Kenniscafé 11 januari - De toekomst van arbeid
Woensdag 8 maart buigen we ons bij KennisCafé Almere over 'De toekomst van arbeid'. Automatisering rukt op. Steeds meer robots worden ingezet om het werk van mensen over te nemen. 'Deepmind', een computer, versloeg onlangs vijf keer op rij een van de beste Go-spelers ter wereld. Opzienbarend, omdat 'Deepmind' niet alleen rekent maar zichzelf ook naar een hoger niveau leert. De vraag is dus of er in de toekomst nog menselijke arbeid overblijft. Welke beroepen overleven? Welke nieuwe beroepen ontstaan? Wat vraagt dat van het onderwijs? Wat zijn de nieuwe arbeidsverhoudingen? En hoe regel je dan de medezeggenschap? En als er straks minder arbeid is, hoe verdienen we dan ons brood en houden we de consumptiemaatschappij draaiende?

Wat is het KennisCafé?
Het KennisCafé Almere is dé plek waar, onderzoekers, studenten en geïnteresseerde burgers elkaar ontmoeten in een informele en ontspannen omgeving. Sprekers uit de wetenschap, het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties vertellen over hun onderzoeken, de resultaten en hun drijfveren. Niet in een collegezaal, geen monoloog, maar sprekers die praten over hun werk, hun passies, en de betekenis voor de samenleving. Onder het genot van een drankje kan iedereen met onderzoekers in gesprek en debat  gaan.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van KernnisCafé Almere, stuur ons dan een mail naar KennisCafé Almere (kenniscafealmere@gmail.com).

Bedenk een thema voor het Kenniscafé
De onderwerpen en de sprekers worden bedacht door de redactieraad van het KennisCafé Almere. Wij laten ons graag inspireren met suggesties voor onderwerpen en sprekers. Heeft u ideeën? Neem dan contact op met Plusbibliotheek Flevoland via info@plusbibliotheekflevoland.nl.

 
Plusbibliotheek Flevoland organiseert KennisCafé Almere in samenwerking met Windesheim Flevoland en de nieuwe bibliotheek. 
 

Catalogus

In de catalogus van de Plusbibliotheken vindt u een enorme collectie (populair) wetenschappelijke boeken en artikelen.

U kunt gevonden media zelf aanvragen en afhalen in uw eigen bibliotheek.

Volg het Kenniscafé op

   

Verslag kenniscafé

Het kenniscafé van april 2016 ging over 'Biometrie'.

Lees het verslag.

Trailer KennisCafé